Nasze naturalne wypieki!

Chleb robiony jest na zakwasie z wykorzystaniem zimnej fermentacji, bez dodatku drożdży.

Wszystko przygotowujemy i pieczemy na miejscu z wykorzystaniem świeżych i lokalnych produktów. Do wypieków drożdzówek używamy masła oraz jajek "zerówek".

swiezo-upieczona-logo
  • Chleb pszenny
    14 PLN
  • Chleb żytni
    14 PLN
  • Chleby z dodatkami (orzech, figa, mak, sezam, kasze, oliwki, etc.)
    13-24 PLN
  • Bagietka
    10 PLN
  • Ciabatta klasyczna
    5 PLN
  • Ciabatta z dodatkami
    5 PLN
  • Croissant
    11 PLN
  • Croissant podwójnie zapiekany wytrawny
    20-24PLN
  • Pain au chocolat
    12 PLN
  • Danisz wytrawny
    14-17 PLN
  • Canelé
    10 PLN
  • Pastéis de Nata
    9 PLN
  • Cynamonka
    11PLN
  • Kardamonka
    11 PLN
  • Nutelka
    11 PLN
  • Drożdżówka sezonowa
    15-18 PLN
  • Bostock
    14-17 PLN
  • Chałka
    16PLN

Każdy bochenek, bagietka, ciabatta, pain ai chocolat, danisz, canele, drożdżówka, croissant, pastis de lata, cynamonka, kardamonka, bostock, chałka, etc. są wyrabiane ręcznie na miejscu.

croissant-walentynki-przekroj-swiezo-upieczona

Godziny otwarcia*

  • Poniedziałek-Piątek
    7:30 - 18:00
  • Sobota-Niedziela
    8:30 - 16:00

*lub do ostatniego bochenka

Gorące z pieca

Wszystko przygotowujemy na miejscu ze świeżych lokalnych produktów, bez dodatku polepszaczy czy drożdży (chleb)

Sezonowy asortyment

Wraz ze zmianą pór roku będziemy przygotowywać sezonowe wypieki

Dla Wegan

Będziemy przygotowywać także wersje wegańskie niektórych z naszych wypieków.
Z czasem będziemy rozszerzać nasz asortyment

Zapraszamy na kromkę świeżego chleba na zakwasie, który jest codziennie pieczony na miejscu