Nasze wartości
Zdrowie, naturalność, pasja i miłość. Wypieki mają być wytwarzane z prostych naturalnych składników. Muszą być robione na miejscu z pasją i miłością
Składniki
Składniki z certyfikatem BIO:
1. orzechy włoskie
2. orzechy laskowe
3. migdały
4. mak
5. sezam
6. siemię lniane
7. płatki owsiane
8. słonecznik
9. oliwa z oliwek
10. olej kokosowy
11. mąka żytnia razowa
12. mąka z samopszy
13. mąka orkiszowa razowa
14. brązowy cukier
15. kasza gryczana
16. jaglana
17. morela*
18. figa*
Składniki klasy Premium:
1. jajka 0 lub 1
2. sery francuskie
3. ser cheddar
4. wędliny z Węgierskich Specjałów
5. miód od Kulmy
6. kawa od HAYB
7. pistacja
8. wanilia
9. czekolada
10. sól z Wieliczki
11. sól Maldon
12. ocet z bzu czarnego
13. ocet riesling
14. rum
15. szampan
16. amaretto
Produkcja
Nasze chleby pieczemy tylko i wyłącznie na zakwasie z udziałem najwyższej jakości niestandaryzowanych mąk z małych młynów. W mąkę pszenną zaopatrujemy się w Młynie Ciechanowiec z Podlasia, a od Niro BIO bierzemy razowe, ekologiczne mąki: orkiszową, żytnią oraz z samopszy. Z tych mąk, po uprzedniej zimnej fermentacji, wypiekamy wszystkie chleby, bagietki, ciabatty, oraz drożdżówki.
Kremy, nadzienia, ciasta i wszystkie dekoracje cukiernicze są zawsze robione przez nas od podstaw na miejscu. Do ich produkcji używamy masła 82%, oraz mleka 3.2% Nie kupujemy gotowych półproduktów.