Drożdżówka z serkiem z nerkowców , jeżynami i kruszonką to Nasza jedna z wielu, wegańska propozycja słodkiego wypieku <3 Delikatnie maślane ciasto, wypełnione ręcznie przez Nas robioną pastą, a’la serkiem z nerkowców, następnie jeżyny o delikatnej kwasowości, a to wszystko obficie posypane kruszonką! Czy tylko dla Vegan? Oczywiście, że nie!
Skład: Mąka pszenna 750, mąka pszenna 500, drożdże, cukier, sól, proteina sojowa (izolat białek sojowych w proszku), błonnik cytrusowy, napój sojowy (woda, soja), masło roślinne Eleplant (olej kokosowy, olej rzepakowy, tłuszcz kakaowy, napój owsiany (owiec, woda)), syrop z agawy (agawa, woda, minerały: wapń, magnez, potas, żelazo, cynk),cukier brązowy; orzechy nerkowca, olej kokosowy, cukier biały, sok z cytryny, laska wanilii, skrobia kukurydziana, miso shiro (soja, woda, ryż, sól, alkohol etylowy, barwnik: ryboflawiny), sól.

