Każdy bochenek jest wyjątkowy!
Jak we wszystkim, co robimy w naszej piekarni, stawiamy na jakość. Do produkcji chleba używamy więc niewzbogacanych chemicznie mąk z małych polskich młynów, którą sprowadzamy z Podlasia.
Nasze chleby zawsze mają dodatek mąki pełnoziarnistej, pszennej, żytniej lub orkiszowej, które to nadają im ten niesamowity smak i aromat.
Każdy bochenek jest przez nas ręcznie formowany, a następnie trafia na około 18 godzin do lodówki, gdzie zachodzi proces zimnej fermentacji. Obecne w zakwasie mikroorganizmy powoli przetwarzają zawarte w mące składniki, na prostsze tzn. łatwiej przyswajalne i łatwostrawne. Dlatego też, nasz chleb jest zdrowy.
Nasze świeżo upieczone bochenki docenili również ludzie z krakowskiej gastronomi!
Między innymi Wesoła Cafe, Velour Cake Studio oraz Żonglerka wine bar. Serdecznie polecamy te miejsca, bo wiemy, że nie są “zwykli” właściciele, ale ludzie pełni pasji z sercem do jedzenia. Oni również stawiają na pierwszym miejscu jakość serwowanego jedzenia i karmią swoich gości jak najlepiej. Tym bardziej jest dla nas radością i zaszczytem wypiekać na nich nasz chleb.
Zapraszamy serdecznie do spróbowania naszych chlebów: pszennych, pszenno-orkiszowych oraz żytnich.