Nasze wypieki – Pain au chocolat

przez Aleskandra Krzeminska
1,1K przeczytano
Nasze wypieki

Pain au chocolat

Croissant z czekoladą Callebaut

Pain au chocolat – W Świeżo Upieczonej to ręcznie robione (czas produkcji to 3 dni!) maślane ciastko francuskie z wysokiej jakości czekoladą deserową Callebaut. Ciasto na pain au chocolat przygotowywane jest warstwowo w technice zwanej laminowaniem. W wyniku tego procesu powstają oddzielne warstwy nadające ciastu delikatną lekkość i chrupkość.

 

Świeżo Upieczona wprowadziła Pain au chocolat w czerwcu 2020 wraz z Croissant’ami. Pain au chocolat wspaniale pasuje jako przekąska do kawy.

 

Skład:

mąka pszenna, masło, mleko, woda, cukier, sól, drożdże, wysokiej jakości czekolada deserowa Callebaut

 

Smak:

pyszny chrupiący maślany rogal z czekoladą deserową

 

Proces:

Długo fermentowany na zimno, ręcznie formowany (3 dni!), wytworzony z najlepszej jakości składników.

 

Pain au chocolat można u nas zakupić za pomocą naszego sklepu internetowego lub stacjonarnie: Świeżo Upieczona, Kraków, ul. Cystersów 26c/LU4, dzielnica Grzegórzki – zobacz na mapie.

Rzuć również okiem na poniższe wpisy