Pain au chocolat
Croissant z czekoladą Callebaut
Pain au chocolat – W Świeżo Upieczonej to ręcznie robione (czas produkcji to 3 dni!) maślane ciastko francuskie z wysokiej jakości czekoladą deserową Callebaut. Ciasto na pain au chocolat przygotowywane jest warstwowo w technice zwanej laminowaniem. W wyniku tego procesu powstają oddzielne warstwy nadające ciastu delikatną lekkość i chrupkość.
Świeżo Upieczona wprowadziła Pain au chocolat w czerwcu 2020 wraz z Croissant’ami. Pain au chocolat wspaniale pasuje jako przekąska do kawy.
Skład:
mąka pszenna, masło, mleko, woda, cukier, sól, drożdże, wysokiej jakości czekolada deserowa Callebaut
Smak:
pyszny chrupiący maślany rogal z czekoladą deserową
Proces:
Długo fermentowany na zimno, ręcznie formowany (3 dni!), wytworzony z najlepszej jakości składników.
Pain au chocolat można u nas zakupić za pomocą naszego sklepu internetowego lub stacjonarnie: Świeżo Upieczona, Kraków, ul. Cystersów 26c/LU4, dzielnica Grzegórzki – zobacz na mapie.